Letselschade na een arbeidsongeval

Ieder jaar vinden er meer dan 200.000 arbeidsongevallen (op de werkvloer) plaats met letselschade als gevolg. Bij blijvend letsel na een arbeidsongeval ondervindt iemand naast materiële schade ook immateriële schade.


Maar wat is een arbeidsongeval of bedrijfsongeval nu precies? En welke stappen moeten worden doorlopen in geval van een arbeidsongeval waarbij sprake is van letselschade. LSA vertelt het u.

Wat is een arbeidsongeval?

Een arbeidsongeval of bedrijfsongeval is een gebeurtenis die op het werk of in werktijd plaatsvindt en kan leiden tot letselschade. Een ongeval op een bouwterrein of in een instelling bijvoorbeeld. Denk aan een bouwvakker die van een steiger valt of iemand die een burn-out krijgt door slechte arbeidsomstandigheden. Maar ook een koerier die een auto-ongeluk krijgt. Letselschade kan ook ontstaan tijdens het van of naar het werk rijden. In dat geval is er sprake van een verkeersongeval.

Arbeidsongevallen melden

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) registreert arbeidsongevallen. Ernstige arbeidsongevallen moeten namelijk volgens de Arbowet worden gemeld. Ernstige arbeidsongevallen zijn ongevallen waarbij iemand overlijdt of ernstig letsel heeft en in het ziekenhuis wordt opgenomen. Zo kan het voorkomen dat een werknemer (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt door het oplopen van letselschade na een bedrijfsongeval. Van arbeidsongeschiktheid is onder meer sprake als het slachtoffer geen passend werk meer kan verrichten.

Arbeidsongevallen en letselschade

Wie is er aansprakelijk voor het arbeidsongeval? En kan de schade worden verhaald op de werkgever of een derde partij? Bij het beantwoorden van deze en andere vragen kunnen de specialisten van LSA u bijstaan.